vineri, 13 februarie 2009

Sf. Valentin, evident :)

Pun pariu ca te irita toata tevatura asta comercial-manelistica cu Sf. Valentin. Ti se pare import americanesc, frate cu fast-foodu' si corporatocratzia. Dar inainte sau dupa ce-ti trece urticaria, gandeste-te ca in societatea noastra hiper-consumatorista nu rezista fenomenele pt care nu exista cerere. Therefore, dupa succesul Sf.ului Valentin s-ar parea ca avem nevoie de el.
E un pretext excelent ca intr-un gest de condescendentza fatza de noi inshine sa devenim, in sfarshit, sinceri si sa recunoashtem (macar pretz de-o cina, o floare si o inimioara de plush) ca tanjim cu fiecare celula a fiintzei noastre dupa sentimentul ala de dependentza & sigurantza, de fascinatzie & acceptare, de entuziasm peste poate, pe care le visezi si le traieshti atunci cand esti indragostit.
Asadar, foloseshte pretextul asta inteligent. Nu e doar pentru pushtii de clasa aVa pistruiatzi, cu urechi clapauge care strecoara timid felicitarea cu inimioara in ghiozdanul colegei din fatza (cel putin asa se intampla in era pre-GSM). Poate iti foloseshte si tie, cu atat mai mult cu cat, pentru a-ti pastra neatinsa mantia, in caz ca iese prost poti sa-l gasesti ca tzap ispashitor pe Valentin si toata manifestarea asta comerciala si stupida pentru manelishti....pana gaseshti starea de gratzie in iubire.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu