joi, 29 aprilie 2010

Zambiti, va rog :)

ma trezesc deseori investindu-ma cu elan si ardoare in misiuni imposibile. demne de ghilgames scamatoriile,pledoariile, analizele si sintezele, cascadoriile pe care le fac in epopeea ”salvarii” unui semen. profund autentic, portofoliu variat - de la traditionalul umar de colectat tristeti, la partener de asigurat spatele in cazul agatzamentelor nefericite, la activarea retelei sociale in scopuri matrimoniale, hr-iste sau in functie de cerere, la oxigen contra scufundarilor in disperare, la servicii de hostel & catering, la programe nestructurate de crestere a tolerantei la frustrare, la vorbe ticluite pentru alungarea vinovatziilor inchipuite, la discursuri dantelate pentru o oglindire mai prietenoasa a propriei pesoane sau a viitorului.... si in botanismul meu onest ma hranesc nespus din orice urma de zambet sau  gest de schimbare a dispozitiei pe care preaiubitul meu interlocutor il schiteaza .... probabil deseori din simpatie fata de stradaniile mele.
ma trezesc insa la cate o strafulgerare de luciditate cand imi amintesc ca fiecare e responsabil sa-si traiasca propria epopee si sa se salveze singur....si se fixeaza un mare semn de intrebare cand ma paleste ideea ca s-ar putea ca toata aceasta vanzoleala mesianica sa fie de fapt slalomul pe care-l fac amanandu-mi propriile confruntari :)

2 comentarii:

  1. toate ajutoarele care au functionat vreodata in cazul meu au avut loc pe fundalul unui climat de genul " i'm no better, you are good as long as you are true, we love you and most of all we love the truth and the truth is that we don't know anything so let's see what happens " unde cei care m-au ajutat au lasat spontan si fluid sa curga ajutorul care se putea naste in orice fel dintr-un infinit, fara sa se stie dinainte ca va fi un ajutor sau ce se va intampla in secunda doi.
    bineinteles, este cand ti se cere ceva concret dar rareori. de cele mai multe ori insase porneste cu roluri, cu reguli, cu un limbaj conditionat "asta se zice asta nu" "asta e registrul in acest context" , cu asteptari, cu manipulari ale fluxului conversatiei, cu convingeri, cu pareri, cu imagini construite ad-hoc despre celalalt , si chestia e moarta, nu mai e loc de viata in ea.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ca si atunci cand te-am visat avand o fetita minunata, blonduţă, positive-vibed si mancai ciorba de portocale, raspunsul nu exista si nici nu cred ca intenţionezi sa il gasesti! asa ca, urmeaza cu puritate, tao wise, vanzolelile mesianice care iţi dau ghes (ce expresie!)!

    RăspundețiȘtergere